Hypnotherapie
Hypnosis is the bypass of the critical factor of the conscious mind and the establishment of acceptable selective thinking.
Mensen denken met hypnose vaak aan wat ze op televisie zien. Heb jij altijd al eens kakelend als een kip op het podium willen staan? Zoek dan vooral verder, je zit hier helemaal verkeerd namelijk.
Heb je lichamelijke (pijn)klachten waar je maar niet vanaf komt? Of emotionele klachten zoals o.a. angsten, stress of onzekerheid waar je maar niet van af komt? Of heb je bijvoorbeeld een slaapprobleem?
Lees dan vooral verder en wees welkom.
Hypnose
Hypnose is niets meer dan een staat waarin ons bewustzijn onder bepaalde omstandigheden suggesties accepteert. Het wordt ook wel een staat van trance genoemd.
Ik pas directe hypnose toe; een tolerante, maar ook autoritaire vorm van hypnose. Direct naar de kern en de oplossing dus, in plaats van op een zachte manier suggesties geven en om de zaak heen draaien. Wees gerust, directe hypnose maar dan wel op de rustige ‘Mieke’ manier.
Voor wie
Voor iedereen boven de 12 jaar die bereid is om mijn suggesties op te volgen. Bij sommige psychische aandoeningen (zoals bijvoorbeeld psychose) is hypnotherapie niet geschikt.
Neem gerust contact op om eens af te stemmen of hypnose wat voor je is.
Behandeltermijn
Hoeveel sessies je nodig hebt, hangt natuurlijk af van de klacht. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 sessies nodig, maar dit zal altijd in overleg gaan.
Sessie
Voor de eerste hypnose-sessie maken we eerst een afspraak om telefonisch of via video-chat de sessie door te spreken. We bespreken je klacht én vooral wat je daarvoor in de plaats wilt hebben. Ik leg je uit wat hypnose is en natuurlijk nemen we jouw eventuele vragen door.
Daarna ga ik voor je aan de slag met de voorbereiding.
Een kleine week later komt je dan uitgerust naar mijnpraktijk voor de daadwerkelijke hypnotherapie.
Waarom uitgerust? Heel simpel, wanneer jij zo ontspannen bent in de stoel dat je in slaap valt, krijgt jouw onderbewustzijn niet genoeg mee van de sessie. Dat is natuurlijk zonde, vandaar dus “uitgerust” komen.
Verschil tussen NEI en hypnotherapie
Met NEI richten we ons op de emotie die achter een bepaalde klacht zit om die vervolgens los te koppelen. Met hypnotherapie geven we het onderbewustzijn de opdracht niet meer datgene te doen wat voor die klacht zorgt én geven we daarvoor in de plaats een andere “suggestie” om te doen.
Een lieve kennis gaf daar laatst een mooi voorbeeld van:
“Met NEI zorg je ervoor dat je niet meer de emotie hebt om die taart te willen eten. Met Hypnotherapie zorg je ervoor dat je niet meer de behoefte hebt om die taart te eten.”
Mocht je meer willen weten óf wilt afstemmen of hypnotherapie misschien wat voor je is, neem dan vooral vrijblijvend contact met mij op.
Wees welkom