Virtuele Maagband

Wat is een Virtuele Maagband?
Met het plaatsen van een Virtuele Maagband wordt tijdens een hypnosesessie jouw onderbewustzijn zo ‘geprogrammeerd’ dat het er van uit gaat dat er werkelijk een maagband is geplaatst.
Natuurlijk weten we zelf het verschil wel tussen werkelijkheid en fictie. Maar voor ons onderbewustzijn maakt dit helemaal niet uit.

Wanneer een maagband onder hypnose is geplaatst, zal het onderbewustzijn zich gedragen alsof er daadwerkelijk een operatie heeft plaatsgevonden. Hierdoor zal je een vol gevoel ervaren wanneer je iets gegeten hebt. Je zult automatisch minder gaan eten, waardoor je minder calorieën binnen krijgt en dus zult gaan afvallen.

Bij het plaatsen van een maagband, wordt de maaginhoud kleiner. Je kunt dus niet meer zoveel eten als dat je voorheen gewend was. Een Virtuele Maagband is dus een prima methode voor mensen die te veel eten. Maar het voorkomt niet dat je vaker kleine beetjes gaat eten en daarmee toch teveel calorieën binnenkrijgt. Voor mensen die tussendoor veel snoepen, veel suikerhoudende frisdrank of sap nemen, is het verstandig om na te gaan of dit wel de juiste methode is. Voor ‘emotie-eters’ zijn er namelijk betere alternatieven beschikbaar.

Voor wie is de virtuele maagband geschikt?
De Virtuele Maagband is niet geschikt voor iedereen.
Je komt in aanmerking wanneer je Body Mass Index (BMI) 30 of hoger is. Maar dat wil nog niet direct zeggen dat dit ook de meest geschikte methode voor jou is.  Ieder mens is anders, zo ook met eetgewoonten. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek zullen wij samen ingaan op jouw eetpatroon en andere factoren. Dit samen geeft mij een beeld over de geschiktheid van een Virtuele Maagband voor jou. Wees gerust, mocht de Virtuele Maagband niet geschikt voor jou zijn, dan zijn er ook alternatieven beschikbaar. Die spreek ik dan graag met je door.

Hoe gaat het in zijn werk?
Wanneer wij gezamenlijk eruit zijn om de virtuele maagband te plaatsen, ben jij klaar voor een definitieve omslag in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus niet bezig zijn met eten, maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken.

Tijdens de eerste afspraak vindt er een uitvoerig intake gesprek plaats. Hier wordt duidelijk aangegeven wat je mag verwachten, maar ook wat ik van jou verwacht. We nemen het werkboekje door en stellen ook jouw doel voor het tweede bezoek. Aansluitend vindt de eerste sessie plaats met als doel je te laten wennen aan het fenomeen hypnose. Daarnaast is dit een voorbereiding op wat komen gaat.

Op de tweede afspraak wordt besproken welke opdrachten vervuld zijn en bespreken we de nieuwe opdrachten. In de tweede sessie wordt de virtuele maagband aangebracht waarbij er een simulatie plaatsvindt van een echte operatie, dit om de gegeven suggesties goed te verankeren in het onderbewustzijn. Deze afspraak vindt minimaal 2 weken na de eerste afspraak plaats.

De derde afspraak vindt na zo’n 4 weken plaats. Tijdens deze afspraak worden de resultaten tot dan toe doorgenomen en ook nu bespreken we de opdrachten en wordt in een sessie de virtuele maagband bijgesteld.

Na een week of 2 vindt de vierde afspraak plaats. Hierin ga ik vooral in op de reden van het overgewicht. Deze bronaanpak zorgt ervoor dat er geen compensatiegedrag gaat plaatsvinden. Om alle sessies goed te verzegelen, is het verstandig om vanaf nu regelmatig thuis een audiobestand te beluisteren. Tijdens deze afspraak zal ik je hierover informeren en krijg een USB-stick met het bestand mee.

De vijfde afspraak kun jij zelf inplannen tot 3 maanden na de laatste sessie. Dit is een persoonlijke, op maat gemaakte hypnosesessie als extra ondersteuning. Hierdoor krijgt jij optimaal resultaat van de virtuele maagband. Hoe reageer jij bijvoorbeeld op verleidingen van buitenaf en hoe maak je de juiste keuzes die passen bij jouw nieuwe manier van leven?

Heb je vragen over dit traject? Voel je vrij om vrijblijvend contact met mij op te nemen.