Voeding

angry, stickman, stick figure

In geval van mijn dochter waren haar klachten zo erg, dat ze ervoor in het ziekenhuis liep. Een lactose-intolerantie test viel negatief uit en we werden naar huis gestuurd met mededeling dat klachten tussen de oren zat. Goed en wel een half uurtje thuis en het meisje trok zowat haren uit haar hoofd van de buikpijn. Zo fijn om toen via alternatieve wijze er achter te komen dat zij wel degelijk  een lactose-intolerantie had, maar met een latere reactie dan gemiddeld. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en weten we, met behulp van de biotensor zo veel meer.

Mieke

happy, stickman, stick figure

Gevoeligheid voor eten?

Valt het je op dat je na bepaald eten last krijgt van wat klachten? Het kan zijn dat je gevoelig bent voor een bepaald voedingsmiddel. Dat kunnen we op eenvoudige manier met behulp van de biotensor uitzoeken.

Voedingsmiddelen
Heb je last van een opgeblazen gevoel na het eten? Of misschien wel last van gewrichten die branderig aanvoelen? Of valt het je op dat je na het eten van bepaalde voeding  jeuk en uitslag krijgt. Het kan zijn dat je een allergie of intolerantie hebt voor iets dat je gegeten hebt.

Van een allergie krijg je een acute reactie, bijvoorbeeld eczeem of verstopte neus. Bij een intolerantie wordt er iets getriggerd in het lichaam wat weer klachten kan veroorzaken  zoals winderigheid, diarree of juist verstopping.

Door middel van de biotensor kunnen we ontdekken tegen welk voedingsmiddel je wel en tegen welke je niet kunt.
Geen zorgen over het innemen van vieze drankjes, bloedprikken of iets dergelijks. Samen kijken we in alle rust welk voedingsmiddel een verstoring in jouw lichaam geeft. Ook voor kinderen dus een fijne manier van testen.
Je krijgt een voedingsmiddelen lijst mee naar huis, waarop je precies ziet waar je wel tegen kunt, waar je eventueel allergisch voor bent of een intolerantie voor hebt.

Gemakkelijk te testen en wanneer je weet voor welke voedingsmiddelen jij gevoelig bent, scheelt dat zoveel klachten.

Het is tijdens een NEI-consult ook mogelijk om te achterhalen welke emoties ten grondslag liggen aan de intolerantie of allergie.  Op die manier kan de intolerantie/allergie verminderen en eventueel zelfs verdwijnen. Kijk hier voor meer informatie over NEI-therapie.

Medicijnen/voedingssupplementen
Wanneer je voor een consult komt, neem dan vooral ook eventuele medicijnen en/of voedingssupplementen mee. Dan kijken we of deze goed opgenomen kunnen worden door je lichaam. Het kan bijvoorbeeld mogelijk zijn om voor een bepaalde klacht een medicijn te gebruiken, maar dat een onderdeel daarvan voor vervelende bijwerkingen zorgt. Dat onderdeel kunnen we dan neutraliseren.