Wat is NEI?

luister
naar het fluisteren van je lijf
zodat het niet hoeft te schreeuwen

NEI therapie

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is begin 1980 door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker ontwikkeld, later heeft de arts Roy Martina het verder doorontwikkeld.

NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling. 

De kracht van NEI is het snel tot de kern van het probleem te komen.

Het is een werkwijze om achter de oorzaak van emotionele problemen, lichamelijke klachten of ongewenst gedrag te komen. Vrijwel al deze problemen of klachten hebben namelijk een emotionele oorsprong. Een onverwerkte emotie of blokkade.

Zo’n onverwerkte emotie of blokkade wordt opgeslagen in het Psycho Energetisch Geheugen, ook wel het geheugen van je lichaam genoemd.
Hoe meer er opgeslagen wordt in het Psycho Energetisch Geheugen (PEG), hoe meer de energie in je lichaam geblokkeerd wordt, hoe meer klachten er kunnen ontstaan.

Zodra we al die onbewuste PEG-jes bewust hebben gemaakt, kunnen zij losgekoppeld worden door middel van de biotensor. De blokkades in je lichaam verdwijnen, de energie kan weer goed door je lichaam stromen. Klachten zullen verminderen en mogelijk zelfs verdwijnen.

Het is dus niet nodig om trauma’s te herbeleven of lange praatsessies te houden.

Geen zorgen over wat er wel of niet losgekoppeld kan worden. Tijdens de NEI-sessie zorgt jouw onderbewustzijn ervoor dat alles wat er op dat moment losgekoppeld mag worden, ook daadwerkelijk naar voren komt in het consult. Is er iets waar jij nog niet toe bent om het los te laten, dan zal dit ook niet naar voren komen. Daar zorgt jouw onderbewustzijn voor. Jouw onderbewustzijn is er namelijk alleen voor jou, niet voor iemand anders. Het zorgt ervoor dat alles wat bewust gemaakt wordt in de sessie, precies hetgeen is wat jij aan kunt.

Je kunt jezelf zien als de bekende Jenga toren. Er mogen blokjes uitgehaald -losgekoppeld- worden, maar dankzij jouw onderbewustzijn kunnen alleen die blokjes eruit gehaald die daadwerkelijk los mogen.
Maar nooit te veel blokjes waardoor de toren om zou vallen.

Er gaat dus niets voorbij jouw bewuste of onbewuste grens.